Groene daken ?

Veranderingen in de wereld, in Nederland en in onze eigen provincie Flevoland vragen onze aandacht. Onderwerpen als de corona-, woningbouw-, stikstofcrisis en het klimaat vragen onze aandacht in Flevoland. De VVD sluit niet haar ogen voor de vraagstukken die in 2050 en verder op ons afkomen. In tegendeel, er wordt systematisch ingezet op duurzame energieoplossingen waaronder kernenergie. Niet alleen nieuwe energiebronnen maar ook de onderwerpen als herstel van de natuur en ons voorbereiden op het veranderende klimaat staan op onze agenda.

In de Statenvergadering van woensdag 28 januari 2021 is het debat gevoerd over een subsidie van een half miljoen voor groene daken. Een grote som geld die de VVD goed wil besteden. “Daarbij past een goede onderbouwing van het probleem voor de Flevolandse steden” – aldus Henri van Ulsen Statenlid voor de VVD.
De VVD Flevoland had liever een breder palet aan keuzes gezien voor haar inwoners om gezamenlijk met onze Flevolandse ondernemers te werken aan de duurzaamheidsoplossingen van morgen. Dat zat niet in het voorstel, de fractie van de VVD Flevoland heeft tegen het voorstel gestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *