Nederland spreekt (23-03-2014)

Nederland spreekt (23-03-2014)

53,8% van de stemgerechtigden hebben zich afgelopen woensdag uitgesproken over de koers voor de komende 4 jaar voor de lokale politiek. In de Noordoostpolder was het percentage 58%. Krampachtig werd er van week naar week voorspellingen gedaan over de opkomst en de richting van stemmend Nederland. De definitieve tellingen zijn afgerond en de balans kan worden opgemaakt. Een balans die in menig VVD- en PVDA kwartier nog nagalmt.

Een jaar van voorbereiding zit er op: samenstelling commissies, verkiezingsprogramma, selectie kandidaten, campagne, debatten, bijeenkomsten en veel overleg, gaan aan een verkiezingsdag vooraf. Was het voldoende, is de visie en koers overgekomen en zijn we en ik als kandidaat voldoende naar voren getreden om de kiezers te overtuigen van de te volgen ‘VVD’-koers.
Als regeringspartijen (VVD – PVDA) – die veelal de ‘niet’ populaire beslissingen dienen te nemen – moet je vaak opboksen tegen de oppositie die zich vanaf de zijlijn afzetten tegen het huidig beleid. Dat mag, kan en is goed voor het debat – daarbij is echter wel de vraag of er alternatieven zijn om Nederland binnen afzienbare tijd uit het slop te halen. Daar waar het geld wordt uitgegeven dient dit toch ergens vandaan te komen. Al hoewel de groei op verschillende vlakken terrein aan het winnen is, gaat de opmars (zie vorige blog ‘achter de crisis’) stap voor stap. De lokale stemming zal deels beïnvloed zijn door het landelijke beleid. Dit maakt niet dat we voor het landelijke beleid weg moeten lopen om vervolgens lokaal een andere koers te gaan varen. Enkel een aanhoudende koers kan ons land er structureel doorheen helpen!

En dan is het zover – nadat de stembureaus om 21:00 uur hun deuren sloten – gaat het tellen van start. Langzaam druppelen één voor één de resultaten van de stembureaus binnen gevolgd door de finale uitslag om 24:00 uur.
VVD-NOP haalde woensdag 3 zetels: 1. Bouke Wielenga, 2. Willem Keur en 3. Ellen Blokhuis. Daar er enigszins met een kleine terugval rekening was gehouden – is de terugval met 2 zetels wel veel.
Een ploeg van VVD burger-/raadsleden en beoogt wethouders staan klaar om het werk – zoals de zware dossiers decentralisaties, Deel, Emmelhage, gemeentelijke organisatie etc. – gezamenlijk voor de nieuwe periode op te pakken.
Voor mijzelf zit er voor deze periode nog geen raadszetel in. De instap vorig jaar was goed – echter te kort om een netwerk met brede naamsbekendheid op te zetten. De komende periode zal ik actief de fractie als burgerraadslid ondersteunen en bouwen aan mijn persoonlijke en VVD-/maatschappelijke netwerk. Daarnaast ga ik mij de komende periode focussen en bijdrage leveren aan mijn speerpunt  ‘De Burger centraal’.

Bedankt die stemmers die het vertrouwen in mij hebben uitgesproken!

Nederland sprak zich deze week ook uit tegen de ongenuanceerde uitspraken van Geert Wilders. Na een lange periode van balanceren is hij bij velen echt over een grens heen gegaan.  In een constante lijn tegen van alles en nog wat aan te trappen – Wilders stop er mee – en als je echt van betekenis wil zijn, steek dan de handen uit de mouwen en werk constructief mee aan ‘echte’ voorstellen waar dit land iets aan heeft!

De voorbereiding voor de nieuwe week gestart waarbij jaarvergadering Bant, Nagele, afscheid oude raad en installatie nieuwe raad op de agenda staan. Tevens een vooruitblik op de politieke agenda voor de komende periode. Met elkaar in de startblokken staan voor hetgeen goed is voor de Polder.

 

Henri van Ulsen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *