Delen via: Paspoort en rijbewijs goedkoper via internet

Delen via: Paspoort en rijbewijs goedkoper via internet

Gepost 04/10/2015

De VVD fractie in Noordoostpolder vindt dat de dienstverlening van de gemeente nog verder op de schop en omgebouwd moet worden naar vernieuwende hedendaagse maatstaven. Snelle digitale dienstverlening vanuit je luie stoel. Gemeenten moeten met de tijd mee en bieden steeds meer producten en diensten aan zoals Wehkamp – ´vandaag besteld is vandaag verstuurd´ aldus de VVD.

“Hiervoor gaan de gemeentelijke processen flink op de schop” – aldus Henri van Ulsen. Het digitale loket zal richting 2020 sterk uitgebreid moeten worden. Producten zoals paspoort, rijbewijs, uittreksels maar ook vergunningen moeten straks zowel aan de balie als via het digitale loket gekocht kunnen worden.

De nieuwe visie op dienstverlening geeft de Noordoostpolder kansen om haar diensten & producten aantrekkelijk, snel, transparant en kwalitatief goed neer te zetten. Dit alles tegen een lagere kosten waar met name onze inwoners en ondernemers van kunnen profiteren. Volgens de VVD kunnen producten die via het internet besteld worden goedkoper worden zodat het digitale kanaal meer gebruikt gaat worden. Mensen die dat lastig vinden moeten daarbij dan geholpen worden zoals bij verzorgingsinstellingen, de werkcorperatie en/of in het gemeentehuis.

De VVD wil een duidelijke keuze maken op de wijze waarop producten worden aangeboden. Momenteel kan er via telefoon, post, fax, e-mail, digitaal loket en balie met de gemeente gecommuniceerd worden. Veel te veel: de VVD geeft de voorkeur aan het digitale loket. “Hierop dient stevig ingezet te worden om iedereen in onze gemeente hier maximaal van te laten profiteren”.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *