Snel Internet voor de hele polder

Snel Internet voor de hele polder

Gepost 29/06/2015

Snel internet in de hele polder dat willen de VVD en het CDA Noordoostpolder gerealiseerd zien. “De eerste werkzaamheden moeten dit jaar nog gestart worden om alle huishoudens en ondernemers in het buitengebied en industrieterreinen een vooruitzicht op verbetering te bieden”, aldus Henri van Ulsen.

2.788 huishoudens en 1.100 ondernemers beschikken niet over een snelle toegang tot de digitale wereld. Zonder een goede digitale aansluiting kan een bedrijf niet ondernemen, huishoudens niet internetten en schoolgaande kinderen niet hun huiswerk doen. “Als we niet oppassen wijken bedrijven straks uit naar andere locaties daar de voorzieningen in de dorpen en in het buitengebied niet toereikend genoeg zijn”, aldus Johan Goos.

Na een jaar van overleg vindt de VVD en het CDA het hoog tijd voor daden. Geef de polder een perspectief dat zij binnen enkele maanden op snelle verbindingen kunnen worden aangesloten is de oproep van beide partijen. Met een toe te kennen startsubsidie kan de stichting ´Snel internet initiatieven Noordoostpolder´ – een samenwerkingsverband van de ondernemersverenigingen OVG en de BAN – van start. Samen met een tweetal bedrijven zal de realisatie van wireless verbindingen voor het buitengebied en glasvezel op industrieterreinen verder worden opgepakt.
In het teken van een aantrekkelijk gemeente om te wonen en voor economische bedrijvigheid zijn snelle internet verbindingen echt noodzakelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *