BUITENGEBIED NOORDOOSTPOLDER KRIJGT GLASVEZEL

BUITENGEBIED NOORDOOSTPOLDER KRIJGT GLASVEZEL

De VVD is blij dat de inwoners en ondernemers in het buitengebied massaal hebben gekozen voor snel internet van FiberFlevo. De lokale ondernemer heeft bekend gemaakt dat binnen enkele weken de schop in de grond gaat en het hele buitengebied van Noordoostpolder glasvezel krijgt.

De VVD heeft in 2014 de eerste stap gezet om niet alleen Emmeloord snel internet te laten krijgen maar ook het buitengebied en de industrieterreinen. Ondernemers, huishoudens en scholieren kunnen niet meer zonder een snelle internetaansluiting! Geen toegang tot het wereldwijde internet zet onze polder op achterstand. “Internet anno 2016 is niet meer weg te denken – we kunnen echt niet meer zonder. Dit is keuze voor de toekomst waar alle gezinnen en ondernemers van profiteren. Na een lange periode van wachten, trage verbindingen met veel ergernissen komt er nu verbetering.”, aldus Henri van Ulsen

VVD Wethouder Wijnants heeft het afgelopen jaar hard getrokken aan dit dossier. In overleg met Ondernemersvereniging Groendorpen, Bedrijven Actief Noordoostpolder, de Provincie en de gemeenteraad van Noordoostpolder zijn alle mogelijkheden bekeken. Diverse lokale ondernemers hebben de handen in één geslagen en als FiberFlevo de schouders onder deze mega-operatie gezet. Via een groot aantal bijeenkomsten, huis aan huis bezoeken, lokale- en social media is de polder overtuigd. Binnen een tijdsbestek van 1,5 jaar wordt glasvezel voor het buitengebied aangelegd. Wie nu nog niet heeft ingeschreven krijgt alsnog de kans. De polder is dan klaar voor de toekomst. Dit geeft inwoners en ondernemend Noordoostpolder weer nieuwe buitengewone perspectieven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *