DRUK OP DE KETEL VOOR SNEL INTERNET

DRUK OP DE KETEL VOOR SNEL INTERNET

De VVD is blij dat 54% van de inwoners en ondernemers in het buitengebied zich hebben uitgesproken voor snel internet van FiberFlevo. Helaas is dit nog niet de benodigde 60% en net niet genoeg om de schop in de grond te zetten. De VVD roept de Provincie, maar ook de Gemeente op om te komen met een innovatief voorstel waarmee de laatste tekorten opgevuld kunnen worden, zonder daarmee een subsidie af te geven. Dan kan volgende week woensdag alsnog groen licht gegeven worden voor de aanleg van glasvezel in het hele buitengebied van de Noordoostpolder.

FiberFlevo heeft een enorme inspanning gedaan om te zorgen dat alle inwoners en ondernemers in het buitengebied de keuze maakten voor snel internet. Folders door de brievenbus, huis aan huis bezoeken, ambassadeurs, verlotingen en ook social media; kosten nog moeite zijn gespaard. De VVD is daar meer dan tevreden over. Henri van Ulsen; “inwoners en ondernemers die zich hebben aangemeld moeten daarom ook gehoord worden, meer dan de helft heeft zich aangemeld. Voor degene die zich nog niet heeft aangemeld geldt nog wel; blijf u aanmelden”. De sluitingsdatum is geweest, helaas is het percentage niet gehaald, maar de VVD fractie wil wel druk op de ketel houden.

Wethouder, Gedeputeerde ga letterlijk met elkaar om tafel zitten en kom pas weer terug als er een oplossing gevonden is, aldus van UIsen. Het kan en mag niet zo zijn dat het buitengebied van Noordoostpolder straks een witte vlek blijft in Nederland. Economisch gezien is snel internet erg belangrijk voor de toekomst van de Noordoostpolder. Daar hoort het buitengebied zeker bij. Emmeloord en de Noordoostpolder zijn wereldwijd bekend als het gaat om aardappels en uien. Dat vraagt om een goede infrastructuur en met glasvezel is dat een garantie voor de toekomst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *