Digitale snelweg voor buitengebied NOP

Digitale snelweg voor buitengebied NOP

start-graafwerkzaamheden-snel-internetDe VVD is blij met de start van de werkzaamheden voor snel internet voor het buitengebied van de Noordoostpolder. Een onzekere periode van 2 jaar wordt vandaag afgesloten door de eerste schop die door wethouder Wijnants aan de Ramsweg in de grond is gezet. Fiber Flevo heeft hiermee een start gemaakt en zal voor de zomer de eerste woonhuizen en bedrijfspanden in dit gebied aansluiten. Voor huishoudens, ondernemers en scholieren zal dit een grote verbetering opleveren.

In 2014 zijn er door de VVD de eerste stappen gezet om niet alleen Emmeloord snel internet te laten krijgen maar ook het buitengebied en de industrieterreinen. Geen toegang tot het wereldwijde internet zet onze polder als internationaal leverancier van landbouwproducten op achterstand. De keuze voor een glasvezelnetwerk, waar de VVD aan vast heeft gehouden, voorziet in een duurzame oplossing voor snel internet. Na een lange periode van wachten, trage verbindingen met veel ergernissen is ons einddoel van snel internet voor het buitengebied nu echt in zicht.”, aldus Henri van Ulsen.

VVD Wethouder Wijnants heeft het afgelopen jaar hard getrokken aan dit dossier. In overleg met Ondernemersvereniging Groendorpen, Bedrijven Actief Noordoostpolder, de Provincie en de gemeenteraad van Noordoostpolder zijn alle mogelijkheden bekeken. FiberFlevo heeft de  vraag naar snel internet goed opgepakt en zet nu de eerste stappen voor de realisatie van dit megaproject. Binnen een tijdsbestek van circa 1 jaar wordt het glasvezelnet voor het buitengebied aangelegd. Dit geeft inwoners en ondernemend Noordoostpolder weer nieuwe buitengewone perspectieven.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *