Buurtpreventieborden voor een veilig Nagele

Buurtpreventieborden voor een veilig Nagele

img_7331De vorig week uitgekomen misdaadmeter 2016 geeft inzicht in de criminaliteit in steden en dorpen. Inbraken en pogingen daartoe komen in de Noordoostpolder en specifiek in Nagele nog te veel voor. In diverse dorpen en in Emmeloord zijn er in het afgelopen jaar Whatsappgroep van start gegaan. In Nagele is de Whatsappgroep VeiligNagele enige tijd actief. Voor het zichtbaar maken van deze digitale groep burgers, die met elkaar waken over elkaars eigendommen, hebben Clarian van Herwaarden en Henri van Ulsen het eerste bord overhandigd aan de dorpsvoorzitter Simon Doornbos. De dorpsvoorzitter is blij met dit lokale initiatief – “Hoe meer wakende ogen, hoe beter.” – aldus Simon Doornbos.

De borden worden in en rondom Nagele opgehangen. In dit gebied zijn zo´n 135 Nagelezen  actief om met elkaar zorg te dragen voor een veilige buurt. Bewoners in het dorp en buitengebied, die ook lid willen worden van deze WhatsAppgroep, kunnen zich nog steeds aanmelden via de website www.nagele.nl/info/veilig-nagele/.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *