1e snel internet aansluiting buitengebied NOP

1e snel internet aansluiting buitengebied NOP

Dhans-wijnants-eerste-glasvezel-aansluitinge VVD is blij met de eerste aansluitingen van snel internet in het buitengebied van de Noordoostpolder. In een periode van 3 jaar is het internet voor het buitengebied tot stand gekomen. Te lange tijd zijn de mensen in het buitengebied verstoken geweest van goed internet. Voor menig huishouden, ondernemer en scholier was dit een niet houdbare situatie. De jeugdburgemeester van de Noordoostpolder Jens van Leeuwen heeft op 11 juni 2017 de eerste aansluiting gekregen. De aanleg van de overige aansluitingen lopen volgens FiberFlevo op schema en worden in 2017 opgeleverd.

In 2014 zijn er door de VVD de eerste stappen gezet voor snel internet in het buitengebied en de industrieterreinen van de Noordoostpolder. ´Glas voor Gas´ was begin in april 2017 de oproep van de VVD aan het college om ook alle nieuwbouwlocaties te voorzien van een glasvezelnetwerk. Geen toegang tot het wereldwijde internet zet onze polder als internationaal leverancier van landbouwproducten op achterstand. Maar ook scholieren kunnen voor hun huiswerk en studie echt niet meer zonder. De keuze voor een glasvezelnetwerk, waar de VVD aan vast heeft gehouden, voorziet in een duurzame oplossing voor snel internet. Na een lange periode van wachten, trage verbindingen met veel ergernissen is ons einddoel van snel internet voor het buitengebied nu echt bereikt. Laten industrieterreinen en nieuwbouwlocaties spoedig volgen!”, aldus Henri van Ulsen

VVD Wethouder Wijnants heeft het afgelopen jaren hard getrokken aan dit dossier. In overleg met Ondernemersvereniging Groendorpen, Bedrijven Actief Noordoostpolder, de Provincie en de gemeenteraad van Noordoostpolder zijn alle mogelijkheden bekeken. FiberFlevo heeft de  vraag naar snel internet voor de polder opgepakt en realiseert op dit moment de uitrol. De eerste aansluiting is deze week een feit en de overige aansluitingen zullen spoedig volgen. Dit biedt onze inwoners, ondernemers en scholieren, waaronder onze jeugdburgemeester, weer nieuwe kansen. De NOP op de digitale kaart.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *