VVD pleit voor pilot bereikbaarheid in Noordoostpolder

VVD pleit voor pilot bereikbaarheid in Noordoostpolder

De fractie van de VVD Noordoostpolder roept de gemeente en de provincie op om met experimenten te komen om de bereikbaarheid en het openbaar vervoer op korte termijn te verbeteren. We kunnen marktpartijen en technische universiteiten uitdagen om in Noordoostpolder een experiment te starten,” aldus Henri van Ulsen – woordvoerder.

De VVD ondersteunt de beweging om een Lelylijn richting Randstad en het noorden op de agenda te zetten, maar ondertussen blijft de VVD graag met beide benen op de grond staan. Een Lelylijn laat nog minimaal twintig jaar op zich wachten, daar wil de VVD zich niet op blindstaren. Het ontwerp van Noordoostpolder met haar rechte lijnen is prima geschikt voor pilots en experimenten rondom bereikbaarheid. Deze ruimte past bij de komst van de testbaan van het RDW in Marknesse. Geef daarom nu al ruimte voor nieuwe vormen van openbaar vervoer en bereikbaarheid. Plannen die op korte en middellange termijn een oplossing bieden voor de verbinding binnen Noordoostpolder maar ook met Lelystad, Drachten en Kampen/Zwolle; dat is de oproep van de VVD Noordoostpolder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *